Adásvétel, Ajándékozás, Haszonélvezet, Ingatlanjog

ingatlanjog copy

Az ingatlanokkal kapcsolatos jogügyletek nagyfokú figyelmet és körültekintést igényelnek.

Legfontosabb célkitűzésem az, hogy az ügyfeleim az ingatlanokhoz kapcsolódó ügyleteik során előzetesen birtokában legyenek minden olyan adatnak-ténynek, mellyel felelősségteljes, biztos, a későbbi jogvitákat kiküszöbölő döntést tudnak hozni.

Ingatlan adásvételnél, ajándékozásnál Önnek nem kell tulajdoni lapot intéznie, azt ügyvédként biztosított hozzáférési jogomnál fogva le tudom kérni a Takarnet Földhivatali Információs Rendszerből.

Minden egyes ügyletet megelőzően, ellenőrzésre kerül valamennyi, az ügyletben résztvevő személy azonossága, okmányainak érvényessége, így elkerülhetőek az ingatlanokkal kapcsolatos visszaélések.

Az adásvételi/ ajándékozási szerződés díja az alábbiak szerint alakul:

Az adásvételi/ajándékozási szerződést szerkesztő és ellenjegyző ügyvéd munkadíja egyrészt az ingatlan értékéhez és az ügy bonyolultságához (pl. van-e teher az ingatlanon, a vételár kifizetése hitelből történik-e stb.) igazodik. A munkadíj magában foglalja az adásvételi/ajándékozási szerződés elkészítéséhez szükséges tulajdoni lap díját és a földhivatali ügyintézést is, illetve az ügyletért az ügyvéd teljes felelősséggel tartozik!

A pontos díj mértékére táblázatot nem tudok csatolni, nem is lenne korrekt úgy árat közölni, hogy az ügy részleteit nem ismerem, mivel az ár alakulása minden esetben, minden egyedi ügyben más.

Pontosan ezért kérem, hogy az ügy rövid leírásával kérjen ügyre szabott árajánlatot a email címen!

Az árajánlat bekérése kötöttséggel, díjfizetési kötelezettséggel természetesen nem jár!

Amennyiben haszonélvezeti jogot kíván alapítani vagy bérleti szerződést kíván kötni, a szerződés elkészítésének a díjáról is a fenti email címen kérhet tájékoztatást.

 

Kedves Ügyfeleimnek az ingatlanokkal kapcsolatosan az alábbi ügyekben tudok segítséget nyújtani:

  • Ingatlan adásvételi- és ajándékozási szerződés készítése, ellenjegyzése és a más ügyvéd által készített szerződés véleményezése

  • Ingatlanon fennálló vagyoni értékű jog (pl. (holtig tartó) haszonélvezeti jog, szolgalmi jog) alapítása, megszüntetése

  • Bérleti szerződés készítése és véleményezése

  • Földhivatal előtti teljes körű eljárás

  • Közös tulajdon megszüntetése

  • Ingatlannal kapcsolatos élettársi vagy- házassági vagyonközösséggel kapcsolatos kérdésekkel kapcsolatos eljárás

Blogomban hasznos információt talál az adásvételi szerződés megkötésének a menetéről és választ adok a lakásbérleti szerződéssel kapcsolatban felmerülő gyakori kérdések témakörében.

Időpontot a email címre történő üzenet megküldésével tud kérni vagy hívja a 0670-333-2164-es telefonszámot!

Vagy kérjen időpontot konzultációra ide kattintva!