Szerződések (pl.házassági szerződés, adásvételi szerződés) készítése és véleményezése

 

Mindannyian arra törekszünk, hogy olyan megállapodásokat kössünk, amelyek számunkra előnyösek, és amelyek kellő biztosítékot adnak. Fontos azonban, hogy tisztában legyünk azzal, hogy egy szerződés aláírásakor milyen felelősség és milyen mértékben terhel bennünket, de ugyanígy azt is tudnunk kell, hogy melyek azok a biztosítékok, amelyek a szerződéses partnerünk nem megfelelő teljesítése esetén számunkra garanciát jelenthetnek.

Egy szerződés elkészítése nem egyszerű feladat. A szerződés ott kezdődik, és akkor tölti be a funkcióját, ha az az alapjául szolgáló konkrét ügyletre van megírva és nem csupán egy mintaszerződés szerepét tölti be. Mindezen túl, az egyes szerződések és egyéb okiratok vonatkozásában a különböző jogszabályok kötelező alaki (formai) kellékeket is előírhatnak (ilyen például egyes okiratoknál a kötelező írásba foglalás, vagy ügyvédi ellenjegyzés), és ezek hiányában bármilyen megállapodást is kötünk, az érvénytelen lesz.

A fentiekre tekintettel csak azt tudom ügyfeleimnek javasolni, hogy bármennyire is megbízik a másik félben, kérje ki ügyvédje véleményét és kérje közreműködését adásvételi-, házassági-, vagyonközösséget megszüntető- stb. szerződés elkészítésében, véleményezésében.

Várom kedves ügyfeleim megkeresését azon esetre is, ha már a meglévő szerződéssel van problémája, azaz a másik fél szerződésszegést követ el, nem teljesíti a szerződésben vállalt kötelezettségét.

Házassági szerződések, házassági vagyonközösség megszüntető és élettársi vagyonközösség megszüntető szerződések, továbbá a váláshoz szükséges egyezség elkészítését és ellenjegyzését is vállalom!

Szerződés véleményezésére is szeretettel várom konzultáció keretében!

A blog fül alatt, további hasznos cikkeket talál adásvételi szerződéssel, házassági szerződéssel, házassági vagyonjogi szerződéssel, bérleti szerződéssel stb. kapcsolatban kapcsolatban!

Időpontot a email címre történő üzenet megküldésével tud kérni vagy hívja a 0670-333-2164-es telefonszámot!

Vagy kérjen időpontot konzultációra ide kattintva!